Ramai yg bertanya di FB,apa resepi BC saya, ini resepi BC saya yer,boleh guna utk lepa BC yg biasa atau utk steam buttercream. Tp x sesuai utk buat roses....tapi klu nk lebih tips2 dan teknik tentang BC,bolehlah join kelas saya...jenguk2 lah blog MY HAPPY OVEN saya yer utk maklumat kelas. TQ
RESEPI BUTTERCREAM
100 gms Icing sugar - Diayak 2x
350 gms Krimwell
150 gms Shortening
40 gms Butter
90 gms susu pekat manis
Ayak Icing sugar sebanyak 2x. Satukan didalam mangkuk bersama krimwell,shortening dan butter. Dgn kelajuan perlahan ,pukul bahan2 ini sehingga bersatu selama lebih kurang seminit , lps tu guna kelajuan sederhana pukul lagi sehingga betul2 kembang.Macam gambar kat bwh ni :
Bila dah kembang,masukkan susu pekat manis.Putar lagi sebentar dan siap utk digunakan.Selamat mencuba!!
Lots of Love , Mummy Amelynn
RESEPI BUTTERCREAM
100 gms Icing sugar - Diayak 2x
350 gms Krimwell
150 gms Shortening
40 gms Butter
90 gms susu pekat manis
Ayak Icing sugar sebanyak 2x. Satukan didalam mangkuk bersama krimwell,shortening dan butter. Dgn kelajuan perlahan ,pukul bahan2 ini sehingga bersatu selama lebih kurang seminit , lps tu guna kelajuan sederhana pukul lagi sehingga betul2 kembang.Macam gambar kat bwh ni :
Bila dah kembang,masukkan susu pekat manis.Putar lagi sebentar dan siap utk digunakan.Selamat mencuba!!
Lots of Love , Mummy Amelynn
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete